Në kërkim për të bërë një robot humanoid

Në kërkim për të bërë një robot humanoid

A duhet të duken robotët si njerëz? Elon Musk, i cili pritet të zbulojë më shumë rreth robotit të tij humanoid (jë entitet jo-njerëzor me formë ose karakteristika njerëzore) në Tesla të këtij viti, duket se mendon kështu.

Ndryshe nga një krah robotik që kryen një detyrë specifike prodhimi, Tesla Bot, ose Optimus - emri i tij është një shenjë e ekskluzivitetit “Transformers” - ka për qëllim të kryejë detyra më të përgjithshme. 

Musk tha në një intervistë  e këto aplikacione shtëpiake mund të variojnë nga aktivitetet si kositja e lëndinës dhe marrja e sendeve ushqimore dhe kujdesi për të moshuarit, deri në të qenit “shok.” 

“Robotët janë një objekt mbizotërues që përdoret për të evokuar të ardhmen tonë teknologjike,” tha Anne-Laure Fayard.

Musk është i vetëdijshëm se suksesi i projektit Optimus do të mbështetet në aftësinë e robotit për të menduar dhe kryer “veprime të pashkruara”.

Më shumë bashkëpunim midis komunitetit të robotikës dhe biomekanistëve, neuroshkencëtarëve dhe shkencëtarëve të sjelljes për të ndërtuar binjakë dixhitalë të besueshëm njerëzorë - modele llogaritëse që mund të kapin me saktësi kompleksitetin e sistemit neuromuskuloskeletor dhe të lundrojnë në mjediset virtuale me rrjedhshmërinë dhe elegancën e sistemeve tona biologjike - duhet të jetë një synim më të gjerë në këtë fushë të robotikës.

EMISIONET