Ndryshimi i madh sot në WhatsApp, shpërndahen avatarët 3D

Ndryshimi i madh sot në WhatsApp, shpërndahen avatarët 3D

WhatsApp ka filluar të shpërndajë avatarë 3D për përdoruesit e saj në mbarë globin që mund të përdoren si foto profili ose ngjitëse të personalizuara, disa muaj pas debutimit të tyre në Instagram, Facebook dhe Messenger.

Të mërkurën, CEO i Meta Mark Zuckerberg shkroi në Facebook se avatarët po vijnë në WhatsApp.

Njoftimi vjen pas një testimi beta njëmujor që u raportua për herë të parë nga gjurmuesi beta i WhatsApp WABetaInfo në qershor.

Në një postim në blog, WhatsApp tha se përdoruesit mund të përdorin avatarë të personalizuar si foto të profilit të tyre ose të zgjedhin një nga 36 ngjitësit e personalizuar që pasqyrojnë emocione dhe veprime të ndryshme.

Ngjitëset e avatarit në WhatsApp duken të ngjashme me ngjitësit Bitmoji të Snap ose Memoji të Apple.

"Sot ne jemi të ngazëllyer për të sjellë avatarë në WhatsApp, një mënyrë e re dhe e personalizuar për të shprehur veten. Avatari juaj është një version dixhital i juaj që mund të krijohet nga miliarda kombinime të stileve të ndryshme të flokëve, tipareve të fytyrës dhe veshjeve.

Në WhatsApp tani mund të përdorni avatarin tuaj të personalizuar si foto të profilit ose të zgjidhni një nga 36 ngjitësit e personalizuar që pasqyrojnë shumë emocione dhe veprime të ndryshme.

Dërgimi i një avatari është një mënyrë e shpejtë dhe argëtuese për të ndarë ndjenjat me miqtë dhe familjen. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të përfaqësuar veten pa përdorur foton tuaj reale, në mënyrë që të ndihet më private.

Për shumë njerëz kjo do të jetë hera e parë që krijoni një avatar dhe ne do të vazhdojmë të ofrojmë përmirësime stili duke përfshirë ndriçimin, hijezimin, teksturat e stilit të flokëve dhe më shumë që do t'i bëjnë avatarët edhe më të mirë me kalimin e kohës.

Shpresojmë që t'ju pëlqejë krijimi dhe ndarja e avatarëve tuaj, të cilët do të shpërndahen për përdoruesit kudo që nga sot".

EMISIONET