NASA ka zbuluar 5000 planete, ndodhen jashtë sistemit tonë diellor

NASA ka zbuluar 5000 planete, ndodhen jashtë sistemit tonë diellor

Agjencia Hapësinore, NASA ka konfirmuar rreth 5005 planetë jashtë sistemit tonë diellor. Shumica janë në një rajon shumë të vogël jashtë galaktikës sonë. Megjithatë, sipas studiuesve, Toka është ende e i vetmi planet që ka kushtet e duhura për jetën njerëzore.

NASA ka konfirmuar rreth 5005 ekzoplanete ose planete jashtë sistemit tonë diellor. Shumica janë në një rajon shumë të vogël jashtë galaktikës sonë, Rruga e Qumështit.

Eksoplaneti më i afërt i njohur me Tokën, Proxima Centauri b, është rreth katër vite dritë larg. Një vit dritë është 5.88 trilion milje. Ka planetë kudo ku shikojmë jashtë sistemit tonë diellor, por Toka është ende e vetmja që ne dimë se është e duhura për jetën njerëzore.

NASA ka studiuar ekzoplanete për 30 vjet, dhe madje me numrin që i kalon 5000, Toka është i vetmi planet që NASA njeh me jetë deri më tani.

“Shkencëtarët po kërkojnë në galaktikë planetë të ngjashëm me Tokën dhe shenja jete”, thotë NASA.

"Siç e shohim në Tokë, jeta mund të përshtatet me kushtet që qeniet njerëzore do t'i konsideronin shumë të ashpra", të tilla si temperatura, rrezatimi, kripësia, aciditeti dhe thatësia. Mund të jetë e mundur që jeta të ketë filluar në botë të tjera dhe të jetë përshtatur me kushte mjaft të ndryshme me ata që jemi mësuar, thotë NASA.

Teleskopi Hapësinor i NASA-s, “Kepler” i ndihmoi shkencëtarët të zbulonin se ka më shumë planetë sesa yje në galaktikë, dhe administrata po punon për të mësuar gjithçka rreth tyre, "shumëllojshmërisë së tyre dhe se si formohen dhe zhvillohen planetët."

Janë 8709 kandidatë për ekzoplanetë që kërkojnë vëzhgim të mëtejshëm për të përcaktuar nëse janë realë. Sipas, NASA-s në të ardhmen mendohet se robotët mund të jenë vizitorët e parë në një ekzoplanet, si roverët në Mars.

EMISIONET