Ministri i Emirateve të Bashkuara Arabe: Krimi i rëndë në metaverse duhet të shpallet i jashtëligjshëm nga OKB-ja

Ministri i Emirateve të Bashkuara Arabe: Krimi i rëndë në

Sipas ministrit të shtetit të Emirateve të Bashkuara Arabe për inteligjencën artificiale, duhet të krijohen ligje të reja për të parandaluar njerëzit të kryejnë krime të tilla si “vrasja” në metaverse.

Metaverse i referohet një bote virtuale ku njerëzit mund të jetojnë, punojnë dhe luajnë nëpërmjet një avatari. Në fakt nuk ekziston ende, por kompanitë e teknologjisë po investojnë miliarda dollarë në zhvillimin e teknologjisë.

Megjithatë, ka një sërë shqetësimesh sigurie që lidhen me zhvillimin e tij.

Duke folur në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, Zvicër të mërkurën, Omar Sulltan Al Olama tha se natyra realiste e çdo metaversi që realizohet mund të lejojë që njerëzit të terrorizohen në mënyra që aktualisht nuk janë të mundshme.

Al Olama i kërkoi Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit, agjencisë së specializuar të OKB-së për teknologjitë e informacionit dhe komunikimit, të zhvillojë një bisedë mbi vendosjen e standardeve ndërkombëtare të sigurisë për metaverset që njerëzit duhet t’i përmbahen pavarësisht se ku jetojnë. Për shembull, ka standarde të përbashkëta në internet që parandalojnë gjëra të tilla si trafiku i drogës dhe pornografia e fëmijëve.

Duke folur në të njëjtin panel, Chris Cox, shefi i produktit në Meta (ish Facebook), tha se bota ka nevojë për standarde ndërkombëtare kur bëhet fjalë për metaverse.

EMISIONET