Microsoft prezanton zyrën e re të AI në Mbretërinë e Bashkuar

Microsoft prezanton zyrën e re të AI në Mbretërinë e

Microsoft po hap një zyrë të re në Londër kushtuar kërkimit dhe zhvillimit të inteligjencës artificiale (AI). Shefi i inteligjencës artificiale të firmës së teknologjisë, Mustafa Suleyman, tha se do të reklamojë role për individë të jashtëzakonshëm në javët dhe muajt e ardhshëm.

Por ai nuk ka thënë se sa vende pune do të hapen. Microsoft është një investitor i madh në OpenAI-krijuesin ChatGPT, i cili vetë hapi një zyrë në Londër në 2023.

“Ka një grup të madh talentesh dhe ekspertize të AI në Mbretërinë e Bashkuar. Microsoft AI planifikon të bëjë një investim të rëndësishëm dhe afatgjatë në rajon ndërsa ne fillojmë të punësojmë shkencëtarët dhe inxhinierët më të mirë të AI në këtë qendër të re të AI,” tha Suleyman në një postim në blog.

Suleyman bashkëthemeloi laboratorin kërkimor të AI DeepMind në MB, i cili u ble nga Google në 2014. Ai lançoi start-upin e tij të inteligjencës artificiale, Inflection AI, në vitin 2022, përpara se të bashkohej me Microsoft në mars.

Ai tha se inxhinieri i AI Jordan Hoffmann, i cili gjithashtu ka punuar për DeepMind dhe Inflection, do të drejtojë punën në zyrën e re.

“Microsoft AI London do të nxisë punën pioniere për të avancuar modelet më të avancuara të gjuhës dhe infrastrukturën e tyre mbështetëse,” tha zoti Suleyman.

EMISIONET