ME PATJETER/ Gjashtë gabime që duhet të shmangni kur përdorni WHATSAPP-in

ME PATJETER/ Gjashtë gabime që duhet të shmangni kur

Gjashtë gabime që duhet të shmangni kur përdorni WHATSAPP-in

WHATSAPP mund të duket mjaft i lehtë për t'u përdorur , por a po bëni disa gabime të mëdha?

Ja disa nga gabimet që duhet ti shmangni:

1. Kyçja e WhatsApp

Kyçja e Whatsapp përpara se të mbyllni Iphone-nin tuaj është shumë e rëndësishme. Kjo do të thotë që njerëzit që përdorin telefonin tuaj nuk mund t'i lexojnë mesazhet tuaja.

-Për ta konfiguruar këtë, duhet të shkoni te cilësimet tuaja në WhatsApp. Pastaj klikoni "Llogaria"(Account) dhe më pas "Privatësia"(Privacy).


- Nga këtu, mund të aktivizoni "Kyçja e ekranit"(Screen lock) me Touch ID ose Face ID.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

2. Mesazhet që mund të fshihen vet, në WhatsApp

WhatsApp gjithashtu ka shtuar një veçori së fundmi që do të vet-eleminojë automatikisht mesazhet e reja pas një dite. Përditësimi i ri synon të rrisë privatësinë tuaj, duke shkatërruar mesazhet e vjetra të WhatsApp. Këtë mund ta caktoni vet.

-Gjithashtu janë shtuar edhe dy kohëzgjatje për të fshirë mesazhet 24 orë dhe 90 ditë, pra ju mund të zgjidhni katër opsione në total për kohëzgjatjen e mesazheve: 24 orë, 7 ditë, 90 ditë ose mund ta bëni joaktiv.

- Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet(Settings) > Llogaria(Account) > Privatësia(Privacy) dhe më pas aktivizoni kohëmatësin për mesazhet (Default Message Timer).

3. Mos i dërgoni askujt kodin tuaj WhatsApp

Ekziston një mashtrim për të cilin duhet të jeni të vetëdijshëm. Sulmi sillet rreth kodit të verifikimit gjashtëshifror që WhatsApp jep kur dëshironi të rifitoni aksesin në llogarinë tuaj. Ky sulm bëhet nga një haker i cili merr kontrollin e WhatsApp-it tuaj. Ndaj:

- Asnjëherë nuk duhet ta ndani kodin gjashtëshifror me askënd.
- Nëse e bëni këtë, hakeri do të jetë në gjendje të marrë përsipër llogarinë tuaj.
- Nuk do të keni më akses në llogarinë tuaj dhe hakeri mund të provojë të mashtrojë miqtë tuaj dhe të lexojë mesazhet tuaja private.
- Çaktivizo ruajtjen automatike të fotove dhe videove

Sigurohuni që WhatsApp-i juaj të mos i ruaj të gjithë skedarët e medias në hapësirën ruajtëse të telefonit tuaj. Për ta bërë këtë ndiqni këto hapa:

- Hapni WhatsApp, klikoni "Cilësimet"(Settings) dhe më pas "Hapësirë dhe Data"(Sortage and Data).
- Pastaj klikoni "Chats" dhe çaktivizoni një çelës të quajtur "Ruaj tek Camera Roll"( Save to Camera Roll).
- Mund të ndaloni gjithashtu edhe shkarkimin e videove, fotove nga bisedat individuale.
- Thjesht shkoni në bisedën që dëshironi, klikoni mbi titullin e saj në krye dhe ndryshoni cilësimet përmes opsionit "Ruaj në Camera Roll"(Save to Camera Roll).

-Bëj verifikimin me dy hapa

Duhet të aktivizoni verifikimin me dy hapa

Ky është një hap shtesë që bëhet për verifikimin e numrit tuaj të telefonit, për t'ju ndihmuar të mbani jashtë hakerat.

- Për të aktivizuar verifikimin me dy hapa, shkoni te opsioni Cilësimet(Settings) > Llogaria( Account) dhe kaloni cilësimet në Aktiv.
- Mbyllni opsionet e grupit tuaj
- Ekziston një opsion për të ndaluar që njerëzit e panjohur të të shtojnë në grupe.
- për ta bërë këtë shkoni te Cilësimet(Settings) e WhatsApp, më pas Llogaria(Account), më pas Privatësia( Privacy), më pas Grupet(Group).
Tani mund të zgjidhni se kush mundet t'ju dërgojë ftesa në grup.

EMISIONET