Ky është treni më i shpejtë në botë, ecën me shpejtësi 600 km/h

Ky është treni më i shpejtë në botë, ecën me

Treni "Maglev" i prodhuar në Kinë, cilësohet si treni më i shpejtë në botë,  pasi ecën me një shpejtësi prej 600 kilometrash në orë.

Ky mjet është pothuajse i shpejtë sa një aeroplan.

Treni është prodhuar nga kompania shtetërore hekurudhore China Raileay Rolling  Stock Corporation (CRRC) dhe mund të arrijë shpejtësi deri në 600 km / orë, duke e bërë atë mjetin më të shpejtë në tokë. Ndërkohë avionët fluturojnë me shpejtësi 800-900 km / orë.

Treni përdor metodën e ngritjes magnetike, ku elektromagnetët lejojnë që automjeti të qendrojë  pezull.

Ky është treni më i shpejtë në botë, ecën me

 

Japonezët, po përgatisin trenin e tyre të teknologjisë së ngjashme. Bëhet fjalë për një tren që do të  zhvillojë një shpejtësi prej 603 km / orë, por do të jetë gati në 2027.

 

EMISIONET