Komisioni i BE-së ndalon përdorimin e TikTok-ut për punonjësit për arsye sigurie

Komisioni i BE-së ndalon përdorimin e TikTok-ut për

Përdorimi i aplikacionit TikTok është ndaluar për punonjësit e Komisionit të BE-së për arsye sigurie kibernetike.

Bordi i menaxhimit të korporatës në fakt ka vendosur të pezullojë përdorimin e aplikacionit, të prodhuar në Kinë, në pajisjet celulare të kompanisë dhe gjithashtu në pajisjet personale të regjistruara në sistemin e pajisjeve celulare.

"Masa është në përputhje me politikat tona të rrepta të brendshme të sigurisë kibernetike për përdorimin e pajisjeve celulare. Ajo plotëson këshillat për stafin për të aplikuar praktikat më të mira në përdorimin e mediave sociale dhe për të mbajtur një nivel të lartë të ndërgjegjësimit kibernetik në punën e tyre të përditshme. Masa ka për qëllim mbrojtjen e Komisionit kundër kërcënimeve dhe veprimeve të sigurisë kibernetike." - zëdhënësja Sonya Gospodinova shpjegohet.

Me e-mail, shërbimi i sigurisë IT u komunikoi punonjësve të Komisionit Evropian pezullimin e aplikacionit TikTok në pajisjet personale dhe të shërbimit të përfshira në shërbimet celulare.

Gjithashtu u kërkua anulimi i aplikimit sa më shpejt të jetë e mundur dhe jo më vonë se data 15 mars.

Ata që nuk respektojnë do ta shohin të pezulluar e-mailin e korporatës dhe shërbimet Skype për Biznes.

Gjigandi kinez i videove ka dënuar vendimin e Bashkimit Evropian për të çaktivizuar aplikacionin nga pajisjet profesionale të punonjësve të tij si "të gabuar".

EMISIONET