Kolegjet amerikane kundër Tik-Tok, disa universitete ndalojnë aplikacionin

Kolegjet amerikane kundër Tik-Tok, disa universitete ndalojnë

Disa institucione nga Universiteti Auburn në Alabama deri tek Universitetin e Oklahomas që kalon nëpër disa universitete në Idaho, e kanë ndaluar aplikacionin popullor nga rrjetet e tyre wi-fi, madje duke shkuar aq larg sa të çaktivizojnë llogarinë e tyre në platformë.

Një vendim tronditës për studentët dhe që vjen si shtesë e ndalimit të pajisjeve federale nga TikTok për arsye të sigurisë kombëtare.

“Ne jemi të zhgënjyer që shumë shtete po hidhen në bandën politike për të zbatuar masa që nuk kanë të bëjnë fare me sigurinë kibernetike dhe bazohen në gënjeshtra rreth TikTok,” thotë zëdhënësi i aplikacionit Jamal Brown për New York Times.

“Na vjen veçanërisht keq për ndikimin e këtyre politikave të nxituara në aftësinë e universiteteve publike për të shkëmbyer informacione, për të rekrutuar studentë dhe për të ndërtuar komunitete rreth aktiviteteve të tyre”, shton Brown.

EMISIONET