Jupiteri do të duket më i madh sesa është dukur në 60 vjet

Jupiteri do të duket më i madh sesa është dukur në 60

Sonte Jupiteri do të duket më i madh dhe më i ndritshëm se sa ka qenë në gati 60 vjet.

Planeti më i madh në sistemin tonë diellor do të jetë më i afërti që ka qenë me Tokën që nga viti 1963, megjithëse është ende 367 milionë milje larg, tha NASA .

 “Gjithçka është renditur për ta bërë Jupiterin më të madhin që do të shihni në qiell për 59 vitet e fundit. Do të jetë thjesht e bukur.”

Ndërsa është ende rreth 367 milionë milje nga Toka, Jupiteri do të jetë më afër se 600 milionë milje larg.

Sipas astrofizikanit të NASA-s Adam Kobelski  "me dylbi të mira", brezi qendror do të jetë i dukshëm.

Me teleskopë të fuqishëm, jemi në gjendje të shohin Njollën e Kuqe të Madhe të Jupiterit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NASA (@nasa)

EMISIONET