Jeremy Hunt planifikon që Britania e Madhe të bëhet një 'superfuqi e shkencës'

Jeremy Hunt planifikon që Britania e Madhe të bëhet një

Sektori i shkencës dhe teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar i mbijetoi një shkurtimi të frikshëm të shpenzimeve në buxhetin e kësaj jave - por ata në terren thonë se qeveria do të duhet të bëjë më shumë për të realizuar potencialin e MB si një "superfuqi shkencore".

Pritshmëria ishte se ky do të ishte një buxhet shkurtimesh, me zotimin e mëparshëm të qeverisë për të dyfishuar shpenzimet për kërkimin dhe zhvillimin (R&D) një objektiv i lehtë. 

Në vend të kësaj, Jeremy Hunt e bëri të qartë, siç kanë bërë kancelarët e mëparshëm, se rritja e industrive të teknologjisë së lartë në Mbretërinë e Bashkuar ishte thelbësore për planet e tij për rimëkëmbjen ekonomike.

Universitetet e Mbretërisë së Bashkuar renditen vazhdimisht në krye të tabelave të ligës ndërkombëtare, veçanërisht në shkencë dhe inxhinieri. Si përqindje e të diplomuarve, trajnojnë më shumë shkencëtarë dhe inxhinierë me një standard të lartë sesa shumë ekonomi me madhësi të ngjashme.

MB renditet e dyta vetëm pas SHBA-së për sa i përket numrit të çmimeve Nobel të dhëna.

EMISIONET