iPhone 1 origjinal i vitit 2007 shitet për gati 40,000 dollarë në një ankand

iPhone 1 origjinal i vitit 2007 shitet për gati 40,000 dollarë në

Një iPhone origjinal është shitur për mijëra në ankand, me çmim më të lartë se edhe të telefonat më të shtrenjtë në treg për momentin.

Megjithatë, ky version nuk është iPhone i zakonshëm, pasi pajisja është plotësisht e mbyllur në fabrikë dhe nuk është përdorur kurrë.

Teknologjia ka ecur mjaft përpara që nga viti 2007, kur iPhone u zbulua për herë të parë nga CEO i atëhershëm i Apple, Steve Jobs.

IPhone, i cili njihet si iPhone 2G, iPhone 1 ose thjesht iPhone origjinal, doli në LCG Auctions me ofertën duke filluar nga 2,500 dollarë.

28 oferta të gjata më vonë, kur çekiçi më në fund ra për herë të fundit, oferta ishte gati 40,000 dollarë. Oferta fituese ishte 39,339 dollarë (34,887 £).

Pajisja mburret me një hapësirë ​​gjigante 8 GB – për kontekstin, modeli bazë i iPhone 14 më të fundit vjen me 128 GB – dhe ka një kamerë që mburret me dy megapikselë. Modeli bazë i iPhone 14 Pro ka 48 megapikselë.

Megjithatë, ai ka diçka me të cilën iPhone 14 nuk mund të konkurrojë – përveç vlerës nostalgjike –një dalje të folesë së kufjeve.

Që kur u publikua ky model e kanë ndjekur 37 modele të tjera iPhone, secili më i avancuar teknologjik se i fundit.

EMISIONET