Gruaja pësoi aksident, iPhone i shpëton jetën, ndihmon burrin e saj ta gjejë para ambulancës

Gruaja pësoi aksident, iPhone i shpëton jetën, ndihmon burrin e

Një burrë ka përdorur rrjetet sociale për të falënderuar Apple pasi funksioni i zbulimit të përplasjes së iPhone të gruas së tij e çoi atë tek ajo më shpejt se ambulanca.

Të gjithë i kemi parë reklamat e iPhone që tregojnë se si një Apple Watch mund të monitorojnë shëndetin tuaj, t'ju ndihmojnë të kërkoni ndihmë në rast urgjence dhe potencialisht t'ju shpëtojnë jetën.

Një burrë shkoi në Reddit për të folur rreth mënyrës sesi funksioni i zbulimit të përplasjes së iPhone e ndihmoi atë të gjente gruan e tij pasi ajo ishte përfshirë në një aksident me makinë.

Që atëherë, njerëzit kanë vërshuar në mediat sociale për të duartrokitur Apple për funksionin.

Burri shpjegoi se gruaja e tij kishte qenë duke vozitur në shtëpi nga dyqani dhe ata kishin qenë në telefon kur ai papritmas 'dëgjoi britmën e saj'.

Linja më pas 'ra', por 'brenda disa sekondash' ai u lajmërua nga iPhone i saj se ajo ishte përfshirë në një aksident. Funksioni i zbulimit të përplasjes madje i dërgoi burrit vendndodhjen e saktë të partneres së tij.

"Unë nxitova atje dhe isha atje përpara se të vinte ambulanca, të cilës i kishte telefonuar telefoni i saj iPhone".

Ishte me fat që burri mbërriti kur arriti - gruaja e tij ishte përfshirë në një përplasje 'kokë më kokë' me një shofer të shpërqendruar.

Ai shpjegoi se si dëshmitarët në vendngjarje ishin përpjekur ta telefononin, por gruaja e tij ishte aq e tronditur sa nuk ishte në gjendje t'u jepte atyre numrin e saktë të telefonit.

EMISIONET