Google do të prezantojë shërbimin chatbot të AI

Google do të prezantojë shërbimin chatbot të AI

Gjigandi i motorëve të kërkimit Google njoftoi të hënën se po prezantonte një shërbim chatbot, në një lëvizje të parashikuar për të rivalizuar ChatGPT të Microsoft-it me AI. 

Në një postim në blog të hënën, shefi ekzekutiv i Alphabet, Sundar Pichai prezantoi chatbot-in, të quajtur Bard. Do të integrohej në motorin e kërkimit të kompanisë.

Shërbimi i inteligjencës artificiale bashkëbiseduese do të mundësohet nga LaMDA, inteligjenca artificiale e vetë Google me fuqinë për të gjeneruar prozë të ngjashme me njeriun, e cila u përshkrua si e ndjeshme nga një inxhinier i kompanisë vitin e kaluar. Pretendimi më vonë u hodh poshtë nga Google.

Muajin e kaluar, Microsoft njoftoi zgjerimin e partneritetit me krijuesin e ChatGPT OpenAI. Chatbot mund të gjenerojë tekst, duke shkaktuar frikë të përhapur nga mashtrimi në shkolla dhe universitete, si dhe duke i bërë disa profesione të vjetruara.

EMISIONET