Instagram gjobitet me 405 mln euro, shkeli privatësinë e fëmijëve

Instagram gjobitet me 405 mln euro, shkeli privatësinë e

Rregullatorët irlandezë kanë gjobitur Instagramin me 405 milionë euro për shkeljen e privatësisë së fëmijëve.

Ankesa e gjatë kishte të bënte me të dhënat e fëmijëve veçanërisht numrat e tyre të telefonit dhe adresat e emailit, shkruan BBC.

Disa prej tyre thuhet u ndryshuan për të aksesuar mjetet analitike si vizitat e profilit, pa e kuptuar se kjo i bëri publike më shumë të dhënat e tyre.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Kompania Mëmë e Instagram, Meta, tha se kishte në plan të apelonte vendimin. Kjo është gjoba e tretë që kompania merr nga rregullatori.

"Ne miratuam vendimin tonë përfundimtar të premten e kaluar dhe ai përmban një gjobë prej 405 milion € (349 milion £)," tha Komisioneri i Mbrojtjes së të Dhënave të Irlandës (DPC).

Një zyrtar i Meta-s tha për BBC News:

"Ky hetim u fokusua në cilësimet e vjetra që i përditësuam më shumë se një vit më parë dhe që atëherë kemi lancuar shumë veçori të reja për të ndihmuar në mbajtjen e adoleshentëve të sigurt dhe informacionin e tyre privat.

Çdokush nën 18 vjeç e ka automatikisht llogarinë e tij private kur i bashkohet Instagramit, kështu që vetëm njerëzit që njohin mund të shohin se çfarë postojnë dhe të rriturit nuk mund t'u dërgojnë mesazhe adoleshentëve që nuk i ndjekin.

Ndërsa ne jemi angazhuar plotësisht me DPC gjatë gjithë hetimit të tyre, ne nuk jemi dakord me mënyrën se si është llogaritur kjo gjobë dhe synojmë ta apelojmë atë.

Ne po vazhdojmë të shqyrtojmë me kujdes pjesën tjetër të vendimit."

EMISIONET