Ford planifikon të shkurtojë 3800 vende pune në Evropë, ja disa pozicione që do të hiqen

Ford planifikon të shkurtojë 3800 vende pune në Evropë, ja

Ford planifikon të shkurtojë 3,800 vende pune në Evropë gjatë tre viteve të ardhshme, nga të cilat 3,600 do të jenë në Gjermani dhe Britani, kryesisht në inxhinieri dhe zhvillimin e produkteve, por edhe në menaxhimin e kompanisë, njoftoi sot Ford, duke përmendur kostot në rritje dhe nevojën për një reformë të re strukturore teksa i drejtohet automjeteve elektrike.

Rreth 2,300 vende pune do të shkurtohen në Gjermani, 1,300 në Mbretërinë e Bashkuar dhe 200 në pjesën tjetër të Evropës, tha kompania, duke shtuar se planifikon të arrijë shkurtimet përmes programeve të largimit vullnetar.

Prodhuesi amerikan i makinave do të mbajë rreth 3,400 inxhinierë në Evropë, të cilët do të bazohen në teknologjinë bazë të ofruar nga homologët e tyre amerikanë dhe do ta përshtatin atë për klientët evropianë, tha Martin Sander, kreu i Fordit të Evropës.

EMISIONET