Elon Musk punëson haker për të përmirësuar Twitter

Elon Musk punëson haker për të përmirësuar Twitter

Elon Musk punëson haker për të përmirësuar Twitterin. Fillimisht zhbllokimi i iPhone dhe PlayStations, më pas një rol në Google dhe Facebook.

Tani George "Geohot" Hotz, një nga hakerët më të famshëm në botë, i bashkohet rrjetit social të marrë së fundmi nga sipërmarrësi miliarder.

Zhvilluesi do të punojë së bashku me Musk për tre muaj për të përmirësuar mjetin e kërkimit.

"Për sa i përket punësimit, njerëzit që janë të mirë në kodim janë përparësia kryesore," tha pronari i ri i platformës gjatë një takimi me ata që kanë mbetur nga fuqia punëtore e kompanisë.

Në javët e fundit, platforma ka pushuar nga puna rreth 7,500 punonjës, ose dy të tretat e të punësuarve në mbarë botën.

Nga i njëjti takim i përgjuar nga disa media, përfshirë The Verge, do të kishte dalë se së shpejti çdo punonjës do t'i dërgonte Musk, një herë në javë me email përditësime për ecurinë e punës për të cilën është caktuar.

Sipas sipërmarrësit, riorganizimi i kompanisë fillimisht do të shohë kaos dhe “shumë gabime”, por do të “stabilizohet me kalimin e kohës”.

Nuk ka mungesë ndihme nga komuniteti i zhvilluesve për ta bërë Twitter një platformë më interesante dhe më të sigurt.

Ashtu si Moxie Marlinspike, themeluesi i aplikacionit të mesazheve Signal, i cili u ofrua të ndihmonte në sigurimin e mesazheve private, nga përdoruesi në përdorues, në mikroblog, duke dhënë më shumëqëndrueshmëri në hyrjet që do të shihnin mbërritjen  "direkt" të enkriptimit nga fundi në fund.

Kjo është e njëjta teknologji që parandalon që bisedat e WhatsApp dhe shërbimet e tjera të lexohen nga palët e treta, madje as qeveritë apo hakerat profesionistë, sepse ato janë të koduara.

EMISIONET