"Bye-bye BlackBerry", Kompania është e vendosur të heqë mbështetjen për smartfonët e saj klasikë

"Bye-bye BlackBerry", Kompania është e vendosur të

BlackBerry, kompania kanadeze që pushtoi botën në vitin 2000 me smartfonin e saj klasik, njoftoi se nuk do të vijojë më ta mbështesë pajisjen ikonë.

Më 4 janar 2022, çdo pajisje që funksionon në BlackBerry 7.1 dhe më të hershme, softuerët BlackBerry 10 dhe BlackBerry OS 2.1 do të dalin nga përdorimi.

Kjo do të thotë se pajisjet me këtë softuer nuk do të marrin ose nuk do të bëjnë me telefonata dhe nuk do të dërgojnë më tekste, nuk do të përdorin të dhëna dhe madje nuk mund të telefonojnë as 911.

BlackBerry doli për herë të parë në treg në vitin 2000 dhe u bë i domosdoshëm për profesionistët, pasi smartfoni i lejonte përdoruesit të shkruanin dhe dërgonin me lehtësi e-mail, raporton Ora News. 

Telefoni inteligjent pa një rritje dramatike të popullaritetit nga viti 2001 në 2007.

Sidoqoftë, në vitin 2016, Blackberry humbi fronin e tij si smartphone më i mirë pas shfaqjes së iPhone.

Dhe në fund, ishte dështimi i BlackBerry për t'u përshtatur, mungesa e njohurive të konsumatorit dhe dizajni i dobët që çuan në shkatërrimin e tij në 2018 kur kompania njoftoi se do të ndalonte prodhimin e smartfonit.

Ndryshimi i vendosur për muajin e ardhshëm është se BlackBerry do të lejojë më që të ketë përditësime për pajisjet e veta. Telefonat inteligjentë BlackBerry janë të njohur për mbrojtjen e komunikimit, privatësisë dhe të dhënave, shkruan Daily Mail. 

EMISIONET