BE miraton rregullin për ndalimin e karikuesëve të iPhone, lejohet vetëm ata universalë

BE miraton rregullin për ndalimin e karikuesëve të iPhone,

Bashkimi Evropian ka dhënë miratimin përfundimtar për një rregull të ri që do të ndalojë karikuesin e iPhone të Apple dhe do të detyrojë të gjitha pajisjet të përdorin të njëjtën karikues.

Kjo është faza e fundit e futjes në fuqi të “direktivës së karikuesit të përbashkët”, e cila do të kërkojë që të gjitha pajisjet të kenë të njëjtin karikues nga viti 2024.

Pajisjet elektronike të tilla si telefonat celularë, tabletët dhe kufjet do të kërkohen të ngarkohen duke përdorur USB-C.

Shumica e prodhuesve të telefonave e kanë kaluar këtë standard të ri, por kablloja Lightning e Apple mbetet një përjashtim akoma.

Publikisht, Apple ka kundërshtuar rregullat, duke argumentuar se ato do të kufizojnë inovacionin dhe se fokusi duhet të ishte në anën tjetër të karikuesit i cili futet në mur. 

Por prapa skenave, Apple ka lëvizur drejt adoptimit të USB-C më gjerësisht dhe shumë nga produktet e saj tani ngarkohen duke përdorur kabllon e re.

Apple ka integruar gjithashtu karikimin me valë në iPhone-ët e saj më të fundit. 

BE-ja nuk ka miratuar ende rregulla për atë teknologji, por ka thënë se do të punojë për të siguruar që standardet e ndryshme të tarifimit të funksionojnë me njëra-tjetrën.

EMISIONET