Aksionarët e Twitter miratojnë marrëveshjen me Elon Musk prej 44 miliardë dollarësh

Aksionarët e Twitter miratojnë marrëveshjen me Elon Musk prej 44

Aksionarët e Twitter kanë votuar për të miratuar një marrëveshje me Elon Musk për të blerë kompaninë për 44 miliardë dollarë (38 miliardë paund).

Vendimi u mor në një konferencë të shkurtër me investitorët nga selia e kompanisë në San Francisko. Kjo do të thotë se Twitter tani do të përpiqet të detyrojë Elon Musk të blejë kompaninë në gjykata.

Takimi pasoi dëshminë shpërthyese të ish-shefit të sigurimit të Twitter, Peiter Zatko, përpara Senatit të SHBA. Në prill, Twitter ra dakord t'ia shesë kompaninë personit më të pasur në botë, Elon Musk.

Megjithatë, marrëveshja u prish pasi Musk pretendoi se ai ishte mashtruar nga Twitter në lidhje me numrin e llogarive spam dhe bot në platformë.

Ai tha se nuk dëshironte të blinte më kompaninë në maj, por Twitter argumenton se Musk nuk mund të tërhiqet nga marrëveshja.

Platforma e mediave sociale thotë se më pak se 5% e përdoruesve të saj aktivë të përditshëm me fitim parash (ata që janë në gjendje të shikojnë reklamat) janë robotë. Musk argumenton se mund të jetë shumë herë më i lartë.

Twitter aktualisht vlerësohet në 32 miliardë dollarë, dukshëm më poshtë ofertës prej 44 miliardë dollarësh nga Elon Musk.

Votimi i sotëm mund të kishte shënuar fundin e ndjekjes ligjore të Twitter-it, por aksionarët tani i kanë dhënë kompanisë dritën jeshile për të ndjekur Musk në gjykatë.

Të dy do të takohen përpara një gjykate shtetërore të Delaware në tetor. Gjatë seancës, një gjyqtar do të vendosë nëse Musk duhet të blejë apo jo kompaninë.

EMISIONET