A ka jetë në planetët e tjerë?

A ka jetë në planetët e tjerë?

Kjo është një pyetje që besoj se shumëkush prej nesh e ka bërë të paktën një herë në jetën e tij.

Një pyetjeje të tillë i është përgjigjur në emisionin “Jeto me Orën” edhe astronautja e cila vijon studimet doktorate në SHBA Pranvera Hyseni.

Pranvera Hyseni: Unë besoj shumë se ka jetë në planetët e tjera. Duke kuptuar faktin që universi është aq i madh, ka aq shumë yje aq shumë galaktika dhe aq shumë planetë është e pamundur dhe jo e logjikshme të mendosh se vetëm planeti tokë në mesin e gjithë atyre miliarda  triliona trupave qiellor të jetë i vetmi trup qiellor ka jetë. Prandaj unë besoj që dhe në planete të tjera ka jetë, nuk po them jetë inteligjente si e ne njerëzve por çfarëdoqoftë jete e gjallë. Është vetëm s ekur do ta gjejmë.

Por një pyetjeje të tillë studiuesit akoma nuk i kanë dhënë një përgjigje të saktë.

Tashmë është një besimi saji por mbase në të ardhmen astronautja Pranvera Hyseni do ti japë një përgjigje shkencore.

EMISIONET