Tirana përkujton sot Çlirimin nga pushtuesit nazistë.

Por nëse pas çlirimit erdhi pushtimi komunist, sot pas 76 vjetësh, kryeqyteti i shqiptarëve vuan një tjetër pushtim, atë të betonit.

Për të ilustruar situatën në të cilën gjendet Tirana, gazetarja dhe autorja e “Tempora” në RTV Ora, Sonila Meço sjell imazhe nga ajo çfarë po ndodh pranë Kullës së Sahatit, një prej simboleve të qytetit prej 1822-shit.

“17 nëntor! Sublimiteti i një date”, shkruan Meço mbi foto.