Takimi në Skye i Komunitetit Shqiptar në Detroit me ish-zyrtarin e Shtëpisë së Bardhë, Steve Bannon, i cili është në një proces gjyqësor i akuzuar për korrupsion dhe mashtrin, ishte një farsë e shëmtuar.

Kështu e quan Ilir Demalia, i cili përmes një postimi në Facebook shton se, prania e klerit në takim tregoi se pjesëmarrëit nuk e kanë kuptuar që shteti dhe kisha janë të ndara në SHBA.

Ata nuk e kuptojnë që duke marrë një anë politike në emër të Zotit, ata krijojnë një ndarje midis pasuesve të tij, të cilët supozohet se të gjithë janë të barabartë#, shkruan Demalia.

Postimi i plotë i Demalisë:

Verbëri dhe injorancë

Takimi i sotëm i Skype i Komunitetit Shqiptar në Detroit me Steve Bannon, ish-shefi strateg i Shtëpisë së Bardhë nën Presidentin Trump, tani në një proces gjyqësor për korrupsionin dhe mashtrim, ishte një farsë e shëmtuar dhe një nivel i ri i injorancës. Nëpunësit që luteshin ishin aq injorantë, sa nuk kanë kuptuar që shteti dhe kisha janë të ndara në Amerikë.

Ata nuk e kuptojnë që duke marrë një anë politike në emër të Zotit, ata krijojnë një ndarje midis pasuesve të tij, të cilët supozohet se të gjithë janë të barabartë.

Për të mos e bërë më këtë, unë sjell një citim rreth fesë nga Presidenti John F. Kennedy …“Unë besoj në një Amerikë ku ndarja e kishës nga shteti është absolute – ku asnjë prelat katolik nuk do t’i tregonte Presidentit (a duhet të ishte ai katolik) se si të veprojë, dhe asnjë ministër protestant nuk do t’u tregonte famullitarëve të tij për kë të votonin – ku asnjë kishë ose shkollë e kishës nuk do ti jepen fonde publike ose preferenca politike – dhe kur askujt nuk i mohohet posti publik thjesht sepse feja e tij ndryshon nga Presidenti që mund ta emërojë atë ose njerëzit që mund ta zgjedhin atë.Unë besoj në një Amerikë që zyrtarisht nuk është as katolike, protestante dhe as hebreje – ku asnjë zyrtar publik nuk kërkon ose pranon udhëzime mbi politikën publike nga Papa, Këshilli Kombëtar i Kishave ose ndonjë burim tjetër kishtar – ku asnjë organ fetar nuk kërkon të imponojë do të varet drejtpërdrejt ose indirekt mbi popullatën e përgjithshme ose aktet publike të zyrtarëve të saj – dhe kur liria fetare është aq e pandashme sa një veprim kundër një kishe të trajtohet si një veprim kundër të gjithëve. “