Teksa përpiqeshin të kalonin Mesdheun për në ishullin italian të Lampedusas 11 emigrantë nga Afrika humbin jetën pasi anija e tyre u fundos pranë Tunizisë.

Rojet bregdetare tuniziane gjetën trupat e tetë grave dhe tre fëmijëve pranë bregdetit afër Sfaxit.

Rreth 30 persona ishin në anije, duke synuar të mbërrinin në Itali, thanë zyrtarët.

Sipas zyrtarëve rreth 30 persona ndodheshin në anije dhe synonin Italinë.

Rojet bregdetare po kërkojnë për personat e tjerë të zhdukur gjersa hetimet kanë nisur rreth rastit.