“Vallja e yjeve” në Pogradec/ Festivali i poezisë dhe muzikës klasike në qytetin e Lasgushit

Një festival kushtuar muzikës klasike dhe poezisë nisi në Pogradec frymëzuar nga “Vallja e Yjeve” e lirikut Lasgush Poradeci.

Poezi të Lasgushit dhe tinguj të muzikës klasike.

"Vallja e Yjeve", një festë që e ka marrë frymëzim nga poezia lirikut gjallëron jetën kulturore të Pogradecit në mes të sezonit turistik.

“Gjeniu është ai që nëpër këmbë të gjitha interesat e sidomos ato material. Gjeniu është ai që i beson përhumbësisht asaj që krijon. Vetë ky festival, dhe sot që promovohet im at pas kaq vjetësh, tregon se blerat nuk vdesin.”- shprehet Marie Gusho vajza e Lasgush Poradecit.

Pianistja  Dhurata Lazo që çeli këtë festival në natën e parë, qyteti, liqeni, poezitë e Lasgushit japin ndjenja të veçanta.

“ Është një nga koncertet më të bukura dhe më poetic, e gjitha poezi. I përshtatet, liqenit, Lasgushit dhe Pogradecit që është shumë romatik.”

"Vallja e Yjeve", do të vijojë edhe për tre netë të tjera.

‘Evidentimin e poezive të Lasgushit dhe duke e ndërthurur me muzikë klasike, menduam se do të ketë një frymë më të bukur” Eritan Kamolli, violinist

Qëllimi i organizatorëve është për ta kthyer në një traditë festivalin kushtuar muzikës dhe poezisë.

EMISIONET