Sport në shtëpi? Ja si të përzgjidhni programin e të ushtroheni

Sport në shtëpi? Ja si të përzgjidhni programin e  të

Instruktorja, Landa Bakalli në emisionin "Jeto me Orën" në RTV Ora tregoi se si mund të ushtrohemi në shtëpi dhe të mbajmë trupin shëndetshëm.

Sipas Bakallit  ushtrimi 3 herë në javë do të ishte gjëja e duhur.

Landa Bakalli: 3 herë në javë do të ishte fantastike. Çliron stresin, të bën të ndihesh më mirë. Mendoj se çështja e të ushtruarit në drek, paracdtë apo pasdite është individuae. Unë jam më produktive pasdite, ka të tjerë që janë në mngjes. Individ të ndrsyhëm kanë faza të ndryshme të stërvietjë.  Një seancë në shtëpi zgjat nga 30, 40 minuta deri në një orë do të ishte idelae. Duhet të bësh ushtrime të thjeshta që të lëvizin të gjthë muskujt e trupit. Krijon një stërvitej me frymëmarrje të qetë.

A duhet të jemi të kujdesshëm me përzgjedhjen e programit?

Landa Bakalli: Persona të ndryshëm kanë problematikat e tyre varet nëse e përballon ose jo një lloj stërvitjeje. Duhet të jemi të kujdesshëm gjatë ekzekutimit të ushtrimeve, të jemi të saktë. Një ushtrim skuot mund ta bëjmë me një kën d jo të duhur dhe të fillojnë dhimbjet e gjunjve. Përzgjidhen ushtrimet e thjeshta. Nëse je gjatë ekzekutimit të ushqrimit  duhet të kesh këndin dhe pozicionin e duhur.


Shenim: *Ky është artikull ekskluziv i Ora News, që gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Ora News” bashkëngjitur me linkun e artikullit origjinal.

EMISIONET