Qeveria hap thesin për federatat dhe sportistët elitarë

Qeveria do të japë 160 mln lekë për federatat sportive dhe sportistët elitarë.

Me këtë shtesë  do të shmangim rrezikun që Shqipëria të mos përfaqësohej, gjobitej apo cënohej imazhi”

Po kështu është marrë vendim për trajtimin e sportistëve elitarë.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Sot sportistët që fitojnë statusin e nivelit të lartë shpërblehen njësoj si sportistët në BE.

Përmes kësaj shtese ne do të mundësojmë që nesër të mund të shpërblejmë këta sportistë që na kanë përfaqësuar denjësisht në arenën ndërkombëtare.

Me këtë fond ministrja e Arsimit, Evis Kushi tha sot (18 maj 2022) se do të mundësohet realizimi e kampioneve europiane në Shqipëri si Kampionati Europian i Peshëngritjes.

EMISIONET