Pesë vite pa Niki Laudën, pilotin që ndoqi pasionin vdekjeprurëse

Pesë vite pa Niki Laudën, pilotin që ndoqi pasionin

Niki qesh nga atje lart, me një buzëqeshje tallëse të fshehur nga hija e kapelës së tij të kuqe.

Një kollë e ngjirur shërben për ta bërë atë të ndjejë përsëri ndjesinë e të qenit gjallë, pavarësisht nga mushkëritë e tij të rrahura, të djegura si fytyra e tij që mbetet e njëjtë, ashtu si sarkazma e tij e adhurueshme cinike, shkruan formulacritica.it për 5-vjetorin e vdekjes së pilotit legjendar, Niki Lauda.

Pesë vite pa Niki Laudën, pilotin që ndoqi pasionin

Niki buzëqesh duke menduar përsëri për jetën atje, për atë shakullinë e rrotave dhe metaleve, tymit dhe erës së benzinës të përzier me fletët e metalit.

Ai nuk dëshiron të kujtojë momentin e aksidentit që i dogji gjithë trupin, por nuk mund të harrojë flakën që e mbështjelli dhe e shtrembëroi atë, sintezën perfekte të asaj që donte dhe ndoqi me çdo mjet.

Si mund të përkufizohet si i zakonshëm një djalë që ka lënë rehatinë dhe sigurinë për ta gjetur veten në mëshirën e një pasioni potencialisht vdekjeprurës?

Biografitë do ta mistifikojnë atë, me një gjykim të pasardhësve që nuk është aspak i vështirë, por vetëm reduktues.

Në ato vite nuk mjaftonte koka për të vrapuar, kishe nevojë për zemrën, kishe nevojë për çmenduri.

Në 1 gusht 1976 Niki Lauda përplaset në xhiron e Nurburgring gjatë xhiros së tij të parë.

”Ferrari” i tij përplaset në mënyrë të panatyrshme, kthehet dhe merr flakë.

Piloti nxirret nga kabina mrekullisht, por gjendja e tij duket shumë serioze që në fillim.

Për austriakun raportohen djegie në shumë pjesë të trupit dhe komplikime të rënda të frymëmarrjes.

Ai konsiderohet i vdekur që në natën e parë, por për habinë e mjekëve, Lauda arrin të shërohet dhe shërohet në kohë rekord.

Pasojat e aksidentit do të mbeten të dukshme në fytyrën e tij gjatë gjithë jetës.

Vetëm 42 ditë pas aksidentit, Lauda u rikthye në pistë në Çmimin e Madh të Italisë dhe arriti të zinte vendin e katërt.

Megjithatë, i aftë për të rrëfyer, me timon, një nga sfidat më emocionuese të automobilizmit.

Në rolin e antiheroit, sfiduesit të ashpër, pavarësisht ngjarjeve që mund ta kishin bërë dëshmor.

Por, austriaku ishte krijuar nga diçka tjetër dhe nuk kërkonte konsensus të lehtë: kritika ishte më e mirë, i jepte më shumë erëza jetës.

Më pas do të mbërrinin fluturimet e kompanisë së tij ”Lauda Air Lines” në qielli blu në vend të asfaltit të errët, retë e bardha në vend të tymit të zi.

Një mënyrë tjetër për të njohur veten dhe për të vazhduar rrugëtimin e ëndrrave.

Natyrisht pa e pranuar, duke e shndërruar në biznes, sepse Lauda nuk mund të mohojë dhe nuk mund të përballojë tekat e shpirtit.

EMISIONET