Mike Tyson akuzohet për përdhunimin e një gruaje në SHBA në vitet 1990

Mike Tyson akuzohet për përdhunimin e një gruaje në SHBA

Mike Tyson akuzohet për përdhunimin e një gruaje pasi u takuan në një klub nate në Albany, Nju Jork në fillim të viteve 1990, sipas një padie prej 5 milionë dollarësh .

Gruaja pretendon se ish-kampioni i boksit e përdhunoi në një limuzinë, duke rezultuar në "traumën e saj fizike, psikologjike dhe emocionale" në vitet e mëvonshme.

“U futa në limuzinën e Tyson për të marrë të dashurën time nga shtëpia e saj”, thuhet në padinë e siguruar nga Daily Mail.

“Tyson filloi të më prekte dhe u përpoq të më puthte. Unë i thashë jo shumë herë dhe i kërkova të ndalonte, por ai vazhdoi të më sulmonte. Më pas më hoqi pantallonat dhe më përdhunoi”.

Deklarata e gruas nuk jep një datë për sulmin, por thotë vetëm se ai ndodhi në fillim të viteve 1990, afërsisht në të njëjtën kohë kur konkurrentja Desiree Washington tha se Tyson e përdhunoi atë në Indianapolis. Tyson u dënua për përdhunimin e Uashingtonit më 10 shkurt 1992 dhe kreu tre vjet burg.

Gruaja dëshiron të mbetet anonime sepse, tha ajo, publikimi i emrit të saj "sigurisht do të përbënte një rrezik për dëmtim të mëtejshëm mendor, ngacmim, tallje ose siklet personal".

Avokati i gruas, Darren Scheilback, tha se zyra e tij hetoi pretendimet e gruas dhe i gjeti ato si "shumë të besueshme".

Tyson, i lindur në Brooklyn, 56 vjeç, fitoi admirim në mbarë botën si kampioni i padiskutueshëm i peshave të rënda të botës nga viti 1987 deri në 1990, por jeta e tij jashtë ringut ishte e trazuar.

Ish-gruaja e Tyson, aktorja Robin Givens, tha në dokumentet e divorcit se martesa e tyre në fund të viteve 1980 u shënua nga "shpërthime të paprovokuara të dhunës dhe shkatërrimit".

EMISIONET