Sot vendimi/ Italia pritet të qëndrojë "e mbyllur" deri më 27 Mars

Italia zhvilloi një takim mes qeverisë, rajoneve dhe bashkive mbi masat e reja anti-Covid. Një samit në të cilin Ministri Gelmini njoftoi një zgjatje tridhjetë ditore të ndalimit të lëvizjes midis rajoneve, e cila skadon më 25 shkurt.

Çështje të tjera të diskutuara ishin: vaksinat, shkolla, pijet freskuese dhe rishikimi i parametrave me kufizime të mundshme kur qarkullimi i virusit është më i lartë.

Dispozitat për udhëtimet midis komunave të vogla vlejnë deri më 5 Mars, i cili lejon maksimumi dy persona të lëvizin në një shtëpi tjetër private me fëmijë nën 14 vjeç.

Dje, qeveria e udhëhequr nga Mario Draghi thirri një takim me guvernatorët për të diskutuar masat e reja anti-Covid që do të zgjasin deri në 27 Mars.

Italia mbetet e ndarë në ngjyra - Nëse nga njëra anë parashikohej vendimi për të zgjatur bllokimin e lëvizjeve midis Rajoneve me 30 ditë, nga ana tjetër hipoteza e krijimit të një zone të vetme portokalli për të gjithë Gadishullin Apenin ishte lënë mënjanë. Italia do të mbetet e ndarë me ngjyra, me mbyllje kirurgjikale të vendosura aty ku është e nevojshme. Risi e vërtetë e qeverisë Draghi, megjithatë, do të jetë metoda: ndalo vendimet e minutës së fundit, masat e reja do të miratohen paraprakisht dhe në marrëveshje me Rajonet dhe Parlamentin.

Së shpejti një takim mbi vaksinat për mësuesit - Ministri Mariastella Gelmini gjithashtu synimin e saj për të organizuar sa më shpejt të jetë e mundur, një takim midis Ministrit të Arsimit Patrizio Bianchi dhe presidentëve të Rajonit për të biseduar rreth çështjeve të shkollës dhe vaksinimit të mësuesve.

Kërkesat e Rajoneve - Përshpejtimi i fushatës së vaksinimit, rishikimi i kohës së masave dhe rishikimi i parametrave që rregullojnë zonat, parashikimi i kompensimit edhe për mbylljet lokale dhe ndërthurja e sigurisë shëndetësore me rimëkëmbjen ekonomike.

Vaksinat - Rajonet kanë përcaktuar fushatën e vaksinimit si një përparësi kryesore. "Mekanizmi po shkon shumë ngadalë. Problemi qëndron tani në furnizimin me doza, e cila varet nga qeveria. Një vlerësim i përfshirjes së drejtpërdrejtë të kompanive tona në procesin e prodhimit do të ishte i dëshirueshëm dhe urgjent, duke pasur parasysh se ekzistojnë kompani kombëtare dhe zinxhirë furnizimi të aftë për të kryer disa faza të prodhimit".

Rishikimi i parametrave - Rajonet më pas kërkuan "një rishikim të parametrave dhe rishikimin kontekstual të sistemit të zonave, në kuptimin e thjeshtimit, i cili gjithashtu kalon funksionalisht nga një rishikim i protokolleve për rregullimin e rihapjes. Një ndryshim i kërkohet hapi i cili lejon të kombinohen masat e sigurisë shëndetësore me rimëkëmbjen ekonomike dhe aktivitetet kulturore dhe sociale".

Shkolla - Për Rajonet "do të ishte e nevojshme të kualifikohen aktivitetet shkollore dhe universitare (si aktivitete të tjera) me një numër specifik të rrezikut, gjithashtu duke marrë parasysh të dhënat objektive të infeksionit në institucionet shkollore dhe në kontekstin territorial të referencës". Territoret po kërkojnë gjithashtu "forma të lejes prindërore dhe burime shtesë financiare për të mbështetur prindërit në rast të mbylljes së shkollës". Ata gjithashtu kërkojnë që të gjithë mësuesve të garantohet vaksinimi "në mënyrë të pavarur.

Si ndahet Italia

EMISIONET