I ftuar në Arena nga Dritan Hila në RTV Ora, gazetari Leonard Berberi me rikthimin e numrit të lartë të infektuarve dhe të vdekurve në Itali, pritet një mbyllje e dytë.

Berberi: Si kam mundësi që Itali si shteti i parë që pati një situatë shumë të lartë të pandemisë, sot ppo ashtu ka një numër të lartë të infektuarish. Ka një ide për një mbyllje të lehtë, ndërsa për disa vende si Lombardia për një mbyllje të rëndë.

Në këtë valë të dytë po shohim një harmoni të klasës politike. Opozita kërkon që të ballafaqohen dekretet e reja deri në ardhjen e vaksinës. Ka fushatë që i kërkojnë qeverisë që të ketë një mbyllje totale të vendit. Në disa zona pas orës 23:00 nuk mund të dilet edhe nga shtëpia.