I ftuar në Ekopolitikë nga Fatos Çoçoli në RTV Ora, Anita Shushku, kryetare e SHSHER u shpreh HEC-et në vend nuk punojnë me kapacitete të larta, sepse nuk e mbajnë linjat.

Shushku: Si mund që sot të gjitha HEC-et që punojnë nën kapacitet sepse linjat nuk mbajnë. Kjo është diçka e papranueshme. Nëse duan qeveritë që të zhvillojnë energjinë elektrike, duhet të fillojnë me rikonstruksionin e rrjetit të shpërndarjes dhe rritjen e performancës.

Ne kemi ndërprerje të energjisë, ose për ta ulur kur prurjet janë shumë të mëdha. Rrjeti i shpërndarjes lë shumë për të dëshiruar, jo vetëm për prodhim, por edhe për familjarët dhe për familjarët që kanë ndërprerje.