Ivanka Trump  në 4 vitet e qeverisjes së babit të saj ka pasur një ndikim mjaft të madh. Ajo ka qenë krahu i djathtë i Presidentit dhe ka ndjekur të gjitha takimet  e rëndësishme nga afër.

Duke parë rezultatet e deri tanishme  Ivanka do të detyrohet të jetë jashtë Shtëpisë së Bardhë dhe vendin e saj ta zerë dikush tjetër.

Joe Biden ka marrë kryesinë në Pensilvani dhe tani është vetëm një hap larg Shtëpisë së Bardhë dhe vajza e tij, Ashley Biden  një hap larg zvendësimit të Ivankës.

39-vjeçarja Ashley gjatë gjithë fushatës ka qenë krah të atit duke e mbështetur atë.