Vazhdon të shfaqet shqetësuese situata e pandemisë në Itali.

Në 24 orët e fundit janë regjsitruar 11705 të infektuar më shumë e 69 viktima nga koronavirusi.

Në rritje ditë pas ditë shënohet numri i persoanve aktivi të infektuar. Janë 9302 më shumë se dje e nurmi i tyre është sot 126 237.

Nurmi i tamponeve të kryer në 24 orët e fundit është 146 541.

Të infektuar që po kurohen në struktura spitalore janë aktualisht 7131 e 51 më shumë se një ditë më parë. Në repartet e terapisë intesive janë shtruar 5 pacientë më shumë se dje e numri total i tyrer është750.

Janë regjistruar 2334 pacientë të shëruar më shumë e nurmi i përgjithsëm i tyre që nga nisja e pandemisë deri më sto ka arritur më 251 461.

Numri i viktimave Covid në Itali është deri më sot 36543 e i të infektuarve 414 241.

Rajoni i Lombardisë mbetet më problematiku me 2975 e 21 viktima Covid.

Po ashtu prepopukuese shfaqet situat në rajonin e Kampanias me 1376 të infektuar në 24 orë.  dhe rajoni i Piemontes me 1123 të infektuar  e Lazio me 1198.