Ekipet e shpëtimit që gërmojnë nëpër një mal me rrënoja në Bejrut thonë se nuk kanë zbuluar asnjë shenjë jete pasi kërkuan për një të mbijetuar të mundshëm, një muaj pas shpërthimit masiv që shkatërroi qytetin.

Shpërthimi i gati 3,000 tonë nitrat amoniumi shpërtheu në kryeqytetin libanez në 4 gusht, duke vrarë 190 vetë, duke plagosur më shumë se 6,000 dhe duke lënë më shumë se 300,000 të shpërngulur nga shtëpitë e tyre.

Shpërthimi shkatërroi pjesën më të madhe të zonës bregdetare lindore të Bejrutit.

Ekipet e shpëtimit të enjten filluan kërkimet për një të mbijetuar të mundshëm në zonën Mar Mikhael pranë epiqendrës së shpërthimit pasi zbuluan lëvizjen thellë brenda mbeturinave të Mërkurën.

Mendimi se një person tjetër mund të ketë mbijetuar nga shpërthimi ishte bërë një dritë shprese në qytet.

Këto shpresa u shuan të Shtunën kur ekipi kilian që drejtoi përpjekjet e kërkimit dhe shpëtimit tha se askush nuk është gjallë nën rrënoja.

“Fatkeqësisht, sot, mund të themi se nuk ka asnjë shenjë jete brenda ndërtesës,” – u tha gazetarëve Francisco Lermanda, kreu i ekipit të shpëtimit Kilian Topos.