Një reportere arabike e BBC-së po merret në intervistë Faisal Al-Aseel, një menaxhues projektesh në Agjencinë Marokene të Energjisë së Rinovueshme kur ndodhi shpërthimi në Bejrut.

Reporterja është plandosur në tokë nga vala e shpërthimit e tmerruar, ndërkohë që në kamera shihen copëza xhamash.

Shpërthimi i madh në kryeqytetin e Libanit ka vrarë deri më tani të paktën 100 njerëz dhe ka plagosur më shumë se 4,000 të tjerë.

Presidenti Michel Aoun është shprehur se 2,750 ton nitrat amoniumi ishin ruajtur në mënyrë të pa sigurt në një depo në port për gati gjashtë vitesh.

Ai ka caktuar një takim urgjent me kabinetin, ditën e sotme për të shpallur gjendjen e jashtëzakonshme dy javore.

Vendi do qëndrojë në ditë zie për tre ditë, duke nisur nga sot.

Presidenti Aoun njoftoi gjithashtu se qeveria do të lëshojë 100 miliardë lira (50.5 milion, 66 milion dollarë) fonde të urgjencës.

Është raportuar se nitrati i amonit ka qenë shkarkuar nga një anije e ndalur në port në 2013 dhe më pas ishte ruajtur në një depo atje.