Ministri i shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Eduard Shalsi së bashku me Drejtorin e Përgjithshëm të Kadastrës kanë shpërndarë ditën e sotme lejet e legalizimeve për qytetarët në Pogradec.

Shalsi tha se është një ditë e shumëpritur dhe se procesi ka qenë i vështirë për shkak të gjendjes së trashëguar nga qeveritë e mëparshme që e kanë komplikuar procesin.

Eduard Shalsi: Ditë e shumëpritur për cilindo nga banorët e zonës. Ka qenë një proces tejet i vështirë, që fatkeqësisht duhet thënë që qeveritë e mëparshme përveç se i kanë komplikuar nuk i kanë zgjidhur. Ajo gjendje që trashëguam, ai kaos dokumentacioni, amulli ligjesh   e bënë të pamundur që ne të realizonin të gjitha legalizimet brenda një ore siç e kishim menduar. Ja ku jemi sot dje nesër ku procesi po ecën me ritme te jashtëzakonshme.  Sot ju jeni pjesë e një vizioni të ri që bashkoi legalizimet me kadastrën. Tashmë kemi një harmonizim si asnjëherë më parë të përpjekjeve të qeverisë qendrore me pushtenin vendor.