Muaji shkurt regjistron shifrat më të lartë të pandemisë Covid-19 në vendin tonë.

Sipas shifrave zyrtare, që publikohen çdo ditë nga Ministria e Shëndetësisë, vetëm në 28 ditët e këtij muaji, Shqipëria ka regjistruar 29040 infektime të reja dhe plot 406 viktima.

Që prej nisjes së pandemisë, vendi ynë shënon 107167 infektime me Covid-19 dhe 1796 viktima. Çka do të thotë se vetëm gjatë muajit shkurt janë regjistruar gati 25% e vdekjeve të përgjithshme.

Të dhënat zyrtare për muajin Shkurt:

1 Shkurt – 865 raste të reja dhe 13 viktima
2 Shkurt – 942 raste të reja dhe 5 viktima
3 Shkurt – 1007 raste të reja dhe 6 viktima
4 Shkurt – 1052 raste të reja dhe 14 viktima
5 Shkurt – 1089 raste të reja dhe 15 viktima
6 Shkurt – 1130 raste të reja dhe 13 viktima
7 Shkurt – 1124 raste të reja dhe 14 viktima
8 Shkurt – 953 raste të reja dhe 12 viktima
9 Shkurt – 1239 raste të reja dhe 16 viktima

10 Shkurt – 1143 raste të reja dhe 15 viktima
11 Shkurt – 1105 raste të reja dhe 14 viktima
12 Shkurt – 1059 raste të reja dhe 14 viktima

13 Shkurt – 1152 raste të reja dhe 12 viktima

14 Shkurt – 1088 raste të reja dhe 12 viktima
15 Shkurt – 775 raste të reja dhe 12 viktima

16 Shkurt – 801 raste të reja dhe 15 viktima
17 Shkurt – 1075 raste të reja dhe 18 viktima
18 Shkurt – 1112 raste të reja dhe 17 viktima
19 Shkurt – 1071 raste të reja dhe 19 viktima

20 Shkurt – 1 153 raste të reja dhe 19 viktima
21 Shkurt – 1184 raste të reja dhe 13 viktima

22 Shkurt – 1039 raste të reja dhe 15 viktima

23 Shkurt – 1021 raste të reja dhe 15 viktima

24 Shkurt – 1021 raste të reja dhe 19 viktima
25 Shkurt – 986 raste të reja dhe 21 viktima
26 Shkurt – 916 raste të reja dhe 20 viktima
27 Shkurt – 986 raste të reja dhe 19 viktima

Ditën e nesërme pritet një tjetër mbledhje e Komitetit Teknik të Ekspertëve, ku mendohet se do të vendosen masa të reja. Ndërsa shumë specialistë kanë bërë thirrje për masa më drastike pasi situata po del jashtë kontrollit.

Aktualisht, Komiteti ka vendosur: Mbajtje të maskës në rrugë por jo në bare dhe restorante, “Orë policore” nga ora 20:00 deri në 06:00, mësim online dhe mbyllje të fluturimeve me Britaninë e Madhe.

/a.r,OraNews