Figura kryesore fetare e Serbisë ka marrë koronavirus, pak ditë pasi ndoqi një funeral të madh publik për një peshkop të vjetër i cili vdiq nga Covid-19.

Patriarku Irinej, kreu 90-vjeçar i Kishës Ortodokse Serbe, u shtrua në spital të Mërkurën.

Ai udhëhoqi funeralin e klerikut më të vjetër të kishës në Malin e Zi, 82-vjeçarin Amfilohije Radoviç, të Dielën.

Vajtuesit u mblodhën në ngjarje pa maska ​​dhe shumë puthën trupin e peshkopit ndërsa ishte shtrirë në një arkivol të hapur.

Kjo ndodhi pavarësisht një rritjeje të madhe të rasteve me koronavirus në Serbi dhe Mal të Zi dhe një paralajmërim nga autoritetet se ngjarja paraqiste një rrezik për shëndetin publik.

Si dhe Patriarku Irinej, disa njerëz të tjerë që morën pjesë në varrim besohet të kenë kontraktuar Covid-19. Pasardhësi i Amfilohije, ndërkohë, u tha të vuante me “pneumoni të lehtë”.

Kryeministri i caktuar i Malit të Zi, Zdravko Krivokapic dhe presidenti i Serbisë morën pjesë gjithashtu në ngjarjen në Podgoricë, Mali i Zi.

“Shenjtëria e tij është e shtruar në një spital Covid-19 në Beograd,” tha zyra e Patriach Irinej në një deklaratë. “Ai mbetet pa simptoma dhe është në shëndet të shkëlqyeshëm.”

Kisha Ortodokse Serbe është një institucion i fuqishëm si në Serbi ashtu edhe në Mal të Zi.

Dhe udhëheqësit e saj mund të jenë aleatë të rëndësishëm për politikanët – ose kundërshtarë të rrezikshëm.

Lexo edhe: