Suplementet për potencën seksuale janë shtuar. Rrezik për shëndetin

Suplementet për potencën seksuale janë shtuar. Rrezik për

Në  emisionin “Jeto me Oren” në RTV Ora  nutricionisti shqiptar që jeton në Suedi  Altin Joka foli për

efektin e suplementeve në organizmin e njeriut.

Ai tha se ka disa lloj suplementesh që janë rritur 2-3 vitet e fundit.

Altin Joka: Suplementet që janë rritur më shumë 2-3 vitet e fundit kanë qenë proteinat për rritjen e masës muskulore, suplementet për të rritur dhe stabilizuar potencën seksuale ose shëndetin seksual, kolagjeni, mineralet si zink e magnez. Por që kryesojnë në të gjithë botën janë vitamina C, vitamina D, kompleksi i vitaminave B dhe pastaj minerale dhe vajrat e peshkut.

Njerëzit i marrin me synim për të përmirësuar gjendjen e tyre mirëpo Joka thotë se ato kanë rrezikshmëri.

Altin Joka: Shumë të rrezikshme  kanë qenë dhe suplementet për rritjen e potencës seksuale ka pasur dhe të vjella, ka pasur dhe atake kardiake, ka pasur dhe shkatërrim të mëlçisë në gjendje akute.

A do ta këshilloje marrjen e suplementeve sa i takon potencës seksuale?

Altin Joka: Deri tani sipas një studimi të bërë në Gjermani 38% e personave që kanë marrë suplemente për një kohë të gjatë për shëndetin seksual kanë pasur probleme jo vetëm në shëndetin seksual por dhe në tru, mushkri e në mëlçi kështu që unë nuk do të reklamoja fare suplemente për konsumim.

EMISIONET