Si të shpëtojmë nga insektet dhe të trajtojmë kafshimet e tyre

Si të shpëtojmë nga insektet dhe të trajtojmë kafshimet

Insektet e shtratit mund të jenë të neveritshëm dhe aq më tepër nëse nuk jeni mjaftueshëm me fat që të kafshoheni nga njëri prej tyre.

Por çfarë mund të bëni për të trajtuar një infektim, si ndodh dhe si mund t'i trajtoni kafshimet? 

Çfarë janë insektet?
Insektet e vogla të shtratit janë insekte që thithin gjak dhe mund të gjenden në dyshekwt tuaj.

Ata zvarriten gjatë natës dhe më pas ushqehen me gjakun e njeriut pasi kafshojnë lëkurën e ekspozuar.

Zakonisht ato kanë ngjyrë kafe, të verdhë të errët ose të kuqe, janë të sheshta dhe në formë ovale dhe kanë madhësinë e një kokrre molle.

Edhe pse nuk janë të rrezikshme, ato mund të shkaktojnë shqetësim dhe stres ekstrem tek ata që kafshohen prej tyre.

Si mund ta dalloni infektimin e insekteve?
Ka shenja mjaft të dukshme që tregojnë se jeni infektuar me insekte, treguesi i parë shfaqet në lëkurën tuaj...

1.Zakonisht kafshimet e vogla dhe të kuqe në lëkurën tuaj do të jenë një nga shenjat e para që keni një problem me insektet

2.Më pas mund të dalloni shenja të mëtejshme të insekteve të vogla, vezëve të vogla të bardha në të çarat e dyshekut ose njollave të vogla të zeza që mund të jenë jashtëqitja e tyre e tharë

3.Ndonëse mund të mos i dalloni krijesat në fillim, një infektim do të shohë gjithashtu njolla gjaku që shfaqen në çarçafët tuaj, ndërsa shtypni insektet në gjumë.

4.Mund të fillojë gjithashtu të ketë një aromë të pakëndshme, të mykur në dhomën tuaj të gjumit

5.Dhe së fundi disa njerëz mund të kenë gjithashtu një reagim ndaj tyre në formën e kruajtjes dhe ënjtjes, të cilat mund të jenë edhe të rënda.

Si mund t'i trajtoni kafshimet e insekteve?
Kafshimet e insekteve janë pa dhimbje dhe shpesh pastrohen vetë, por disa njerëz mund të kenë një reagim ndaj gungave të kuqe dhe kruarje në lëkurë.

Në disa raste, njerëzit mund të pësojnë skuqje ose flluska të mbushura me lëngje dhe mund të infektohen me baktere nëse gërvishten.

Mund të vendosni diçka të freskët, si një leckë të pastër dhe të lagur, në zonën e prekur për të ndihmuar me kruajtjen dhe çdo ënjtje.

Mbajeni të pastër zonën e infektuar dhe parandaloni infeksionin duke mos e gërvishtur kafshimin.

EMISIONET