Shkencëtarët zbulojnë pse keni më shumë gjasa të ftoheni në dimër

Shkencëtarët zbulojnë pse keni më shumë gjasa të

Çdo vit kur gjethet fillojnë të bien dhe rrezet e diellit zbehen, gërhitjet fillojnë.

Në rastin më të mirë, është vetëm një ftohje që të lë me një zë të ngjirur dhe hundë të lëngshme, në rastin më të keq përfundoni me temperaturë të lartë dhe dhimbje gjymtyrësh për javë të tëra.

Tani, studiuesit besojnë se kanë gjetur përgjigjen se pse sëmuremi më shumë në dimër – dhe kjo ka të bëjë me hundën.

Ekspertët me bazë në SHBA sugjerojnë se sistemi mbrojtës i hundës – i cili lufton viruset – është i mpirë nga temperaturat e ftohta .

Pra, megjithëse i ftohti mund të mos shkaktojë ftohje, të qenit i ftohtë mund t'ju bëjë më të ndjeshëm.

Deri në këtë studim, shkencëtarët menduan se sezoni i të ftohtit dhe gripit ndodhin në muajt më të freskët, sepse njerëzit ngecin më shumë në ambiente të mbyllura ku viruset e ajrit mund të përhapeshin më lehtë.

EMISIONET