Shkenca vendosi: Sa herë në javë duhet të bëni seks?

Shkenca vendosi: Sa herë në javë duhet të bëni seks?

Një ekspert kontrovers i marrëdhënieve ka zbuluar se sa shpesh çiftet duhet të bëjnë seks  dhe thotë se statistikat janë 'të vërtetuara shkencërisht'.

Jake Maddock, nga Brisbane, Australi, thotë se idealja është të bëni seks dy deri në tre herë në javë, sepse ofron "përfitime mendore dhe fizike".

“Ka shumë prova shkencore. Është vërtetuar në studime se është shumë mirë që femrat të kenë orgazëm tri herë në javë. Është mirë për shëndetin e tyre mendor, është i mirë për shëndetin e tyre fizik dhe është i mirë për trupin e tyre ”, tha Jake në një video që ai ngarkoi në TikTok.

Por të njëjtat janë përfitimet për meshkujt, pasi seksi është i mirë për ta në të gjitha nivelet.

“Të bësh seks dy deri në tre herë në javë do të ndihmojë gjithashtu në lidhjen e dy partnerëve” , thotë ai.

Maddock tha se me kalimin e kohës, ndërsa çiftet rehatohen me njëri-tjetrin, ata fillojnë të zhvillojnë zakone “dembele” duke bërë gjithnjë e më pak seks.

“Njerëzit në marrëdhënie afatgjata duket se bëhen dembelë dhe thonë ‘një herë në javë është mirë’, ‘një herë në muaj është mirë’, ata thjesht bëhen gjithnjë e më dembelë dhe çiftet ndahen”, tha ajo.

"Pra, dy deri në tre herë në javë me të vërtetë i mbajnë njerëzit në rrugën e duhur."

Një studim i publikuar në “Archives of Sexual Behaviour” zbuloi se çiftet e martuara bëjnë seks 51 herë në vit, ose rreth një herë në javë.

Por të tjerë argumentojnë se nuk ka “numër magjik” kur bëhet fjalë se sa shpesh duhet të bëni seks për të pasur intimitet.

Seksologu Isaiah McKimmy tha për House of Wellness se numri ndryshon dhe bazohet në jetën dhe rrethanat. "Nuk ka 'kohë' të përcaktuara për këtë dhe është krejtësisht normale që dy partnerë të kenë mendime të ndryshme se sa shpesh duan të bëjnë seks, " tha ai duke shtuar:

 “Ajo që është e rëndësishme është që çiftet të punojnë së bashku për të gjetur kënaqësi seksuale që funksionon për të dy”.

EMISIONET