Sa shpesh shkoni në tualet gjatë ditës mund të 'parashikojë rrezikun e sulmit në zemër'

Sa shpesh shkoni në tualet gjatë ditës mund të

Shkencëtarët nga Kina kanë zbuluar se jashtëqitja e shpeshtë gjatë ditës është një tregues i disa problemeve serioze shëndetësore.

Ata që përjetojnë më shumë se një jashtëqitje në ditë kanë më shumë gjasa të kenë atak në zemër, të zhvillojnë diabetin e tipit 2 , sëmundje të zemrës dhe sëmundje të veshkave .

Përkundrazi, nxjerrja e jashtëqitjes më pak se një herë në ditë është gjithashtu tregues i problemeve të mëdha të zemrës.

Ndërsa ekspertët zbuluan se të kesh më pak se tre jashtëqitje në javë lidhet me një rrezik më të lartë të sëmundjeve të zemrës, goditjes në tru dhe sëmundjeve të veshkave.

Hulumtimi, nga Universiteti i Pekinit, sugjeron që të kesh vetëm një jashtëqitje në ditë është në të vërtetë më e shëndetshme për ju.

Hulumtimet e mëparshme kanë gjetur një lidhje midis më pak lëvizjeve të zorrëve, shpesh të referuara si kapsllëk, dhe sëmundjeve serioze të zemrës.

EMISIONET