Sa kohë duhet që të veprojë paracetamoli?

Sa kohë duhet që të veprojë paracetamoli?

Kur keni dhimbje, mund të pyesni veten se sa kohë do të duhet që paracetamoli të veprojë.

Ilaçet kundër dhimbjeve pa recetë funksionojnë për shumicën e sëmundjeve të zakonshme, nga dhimbja e kokës deri tek dhimbjet e menstruacioneve .

Pasi të merrni një dozë standarde, mund të duhet deri në një orë për të punuar, thotë NHS(Shërbimi Shëndetësor Kombëtar në Mbretërinë e Bashkuar).

Një dozë e zakonshme është një ose dy tableta 500 mg.

Nuk keni nevojë të shqetësoheni se kur keni ngrënë apo pirë diçka për herë të fundit kur merrni paracetamol.

Ekspertët thanë se duhet të konsumoni vetëm një gotë ujë kur merrni ilaçe si paracetamol ose ibuprofen për të marrë efektin e plotë. 

Nëse jeni duke marrë paracetamol gjatë gjithë ditës, dozat duhet të shpërndahen me katër orë në mes.

Ju duhet të merrni jo më shumë se tetë tableta 500 mg (katër doza) në 24 orë.

Është e rëndësishme të lexoni udhëzimet në paketim dhe të konsultoheni me mjekun tuaj të përgjithshëm në lidhje me çdo medikament që merrni.

EMISIONET