Pfizer: Doza e tretë e vaksinës rrit mbrojtjen ndaj variantit Delta deri në 11 herë

Pfizer: Doza e tretë e vaksinës rrit mbrojtjen  ndaj variantit Delta

Doza e tretë e vaksinës Pfizer / BioNTech mund të " rritë " mbrojtjen kundër mutacionit Delta , sipas studimeve  të reja nga kompania farmaceutike, por çështja mbetet ende e diskutueshme .

Të dhënat e publikuara sugjerojnë se nivelet e antitrupave rriten pesë herë tek njerëzit e moshës 18 deri në 55 vjeç që marrin dozën e tretë të vaksinës.

Në mesin e njerëzve të moshës 65 deri në 85 vjeç , të dhënat e Pfizer sugjerojnë se  nivelet e antitrupave rriten 11 herë më shumë sesa,  pas dozës së dytë.

Imuniteti i përfituar nga vaksina zvogëlohet me 6%  çdo dy muaj , gjë që çon në nevojën për një dozë të tretë, të ashtuquajturën "përforcuese", thotë Pfizer.

Studimi i kompanisë me 42,000 vullnetarë në gjashtë vende arriti në përfundimin se vaksina ofron përafërsisht 96% mbrojtje kundër simptomave të Covid-19 për dy muajt e parë pas përfundimit të vaksinimit

Për më tepër, Pfizer tha se gjetjet nuk janë rishikuar nga studiues të pavarur dhe nuk janë botuar ende në një përmbledhje mjekësore. Rezultate më të qarta priten të dalin në javët e ardhshme.

Sidoqoftë, zyrtarët federalë të shëndetësisë në Shtetet e Bashkuara kanë deklaruar se rritja e dozave për popullatën e përgjithshme nuk është e nevojshme.

 

 

EMISIONET