Pesë hapa për të lehtësuar dhimbjen e shpinës

Pesë hapa për të lehtësuar dhimbjen e shpinës

Dhimbja e mesit është një gjendje shumë e zakonshme, e shkaktuar nga një sërë shkaqesh dhe mund të shkaktojë mosfunksionim serioz në jetën e përditshme të të sëmurit. Është vlerësuar se 80% e njerëzve vuajnë nga dhimbja e shpinës në një moment të jetës së tyre.

Disa nga shkaqet kryesore të dhimbjes së shpinës janë mungesa e stërvitjes, pesha e tepërt trupore, disa lëndime ose çrregullime mendore si ankthi dhe depresioni . 

Megjithatë, për fat të mirë, ka gjëra që mund të bëni për të reduktuar apo edhe trajtuar këtë dhimbje bezdisëse.

Hapi 1: Pushoni

Në ditën e parë, është shumë e rëndësishme të pushoni. Sigurohuni që të flini mjaftueshëm, sepse mungesa e gjumit mund të shkaktojë dhe intensifikojë dhimbjen.

Hapi 2: Menaxhoni stresin

Dihet se shëndeti fizik është i lidhur drejtpërdrejt me shëndetin mendor. Pra, nëse jeni të stresuar , kjo do ta bëjë më të vështirë për trupin të përballet me dhimbjen dhe mund të rrisë nivelet e dhimbjes që ndjeni. 

Hapi 3: Bëni një shëtitje

Në disa raste, zgjidhja e problemit të dhimbjes mund të jetë një shëtitje e thjeshtë. 

Hapi 4: Lëvizni më shumë 

Shumë herë, ekziston një besim se kur keni të bëni me dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës, është mirë të qëndroni ulur dhe të mos lëvizni shumë. Megjithatë, në realitet, ky trajtim do të përfundojë duke e përkeqësuar gjendjen tuaj në vend që ta ndihmojë atë të përmirësohet. 

Hapi 5: Kontaktoni mjekun tuaj

Nëse dhimbja vazhdon, do të ishte mirë të kontaktoni mjekun tuaj, i cili ka të ngjarë të jetë në gjendje të identifikojë shkakun e dhimbjes dhe të sugjerojë trajtimin e duhur.

EMISIONET