Përdorimi i sheqerit dëmton lëkuren, ja pse

Përdorimi i sheqerit dëmton lëkuren, ja pse

Ngrënia e tepërt e sheqerit mund të bëjë dëme në shëndetin e lëkurës tuaj, duke luajtur një rol në zhvillimin ose përkeqësimin e kushteve të lëkurës si psoriasis dhe aknet.

Tejkalimi i sheqerit mund të shkaktojë edhe shenja të plakjes së parakohshme si vija të holla dhe varje.

Kjo është në krye të rritjes potenciale të rrezikut tuaj për sëmundje si diabeti i tipit 2 dhe sëmundjet e zemrës.

Kur bëhet fjalë për plakjen, sheqeri ka një efekt të veçantë në lëkurë përmes një procesi të quajtur glikacion.

Glikimi është një proces me të cilin molekulat e sheqerit lidhen me proteinat, lipidet ose acidet nukleike.

Po ashtu ngrënia e tepërt e sheqerit mund t’iu shkaktojnë akne në fytyrë dhe trup.

EMISIONET