Jeni me diabet, kujdes nëse keni këto simptoma

Jeni me diabet, kujdes nëse keni këto simptoma

Njerëzit që jetojnë me diabet janë paralajmëruar se simptomat e pakontrolluara mund t'i vënë ata në rrezik të një vrasësi të heshtur.

Tani ekspertët kanë zbuluar se diabeti i pakontrolluar mund të përshpejtojë dështimin e zemrës(zemra nuk është në gjendje të pompojë gjakun në trup siç duhet) deri në tre vjet.

Diabeti i pakontrolluar do të thotë që nivelet e sheqerit në gjak janë shumë të larta.

Ato mund të jenë të larta edhe nëse jeni duke trajtuar gjendjen dhe mund të përjetoni simptoma të tilla si urinimi i shpeshtë dhe etja.

Kur jeni  diabetik , trupi juaj mund të luftojë për të prodhuar mjaftueshëm insulin.

Diabetikët kanë nevojë për trajtim për të parandaluar që nivelet e sheqerit në gjak të jenë në mënyrë të rrezikshme.

Shenjat kryesore janë:

1. Lodhje ekstreme

2. Urinim i shpeshtë

3. Humbje peshe që nuk mund të shpjegohet

4. Ndryshimet e lëkurës

5.Shikim i turbullt

6.Etja e tepërt ose uria

7.Infeksionet ose plagët me shërim të ngadalshëm

8.Problemet e dëgjimit

EMISIONET