Paralajmërim për këdo që ka pasur Covid mbi efektet anësore

Paralajmërim për këdo që ka pasur Covid mbi efektet

Një paralajmërim është dhënë për këdo që ka pasur Covid për një efekt anësor që mund të godasë gjashtë muaj më vonë.

Në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, shumë njerëz kanë zhvilluar Covid të gjatë, i cili përfshin simptoma të tilla si  dhimbje koke ose ankth.

Por ka pasur studime të shumta që tregojnë se virusi mund të ndikojë në zemër, mushkëri dhe organe të tjera.

Ekspertët analizuan imazhet e 46 pacientëve që ishin shëruar dhe i krahasuan me 30 pacientë të shëndetshëm.

Rezultatet e skanimeve treguan se ata që kishin virusin kishin një shans dukshëm më të lartë për ndryshime anormale në tru.

Ndryshimet u panë kryesisht në lobin frontal dhe mjekët thanë se kjo zonë lidhet kryesisht me lodhjen , pagjumësinë , ankthin, depresionin , dhimbjet e kokës.

Studiuesit zbuluan gjithashtu një ndryshim në rajonin e djathtë të diencefalonit ventral të trungut të trurit.

Studimet e mëparshme kanë treguar se virusi mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të krizave ose  epilepsisë  brenda gjashtë muajve nga infektimi, zbuluan mjekët në  Oksford, shkruan The Sun.

EMISIONET